Je kovid Made in PRC? (koronareport 39. týdne)

30.11.2020 11:29

Je kovid Made in PRC? (koronareport 39. týdne)

Přesto, že se začalo s rozvolňováním, reprodukční číslo sice oproti předcházejícím dvěma týdnům trochu vzrostlo, ale drží se stále někde okolo R=0.85. Nejvyšší počet prokázaných nových infekcí byl v pondělí, úterý a ve středu, což by se dalo vyložit jako důsledek jednak „společenského skládání holdu“ 17. listopadu a také nástupu některých školáků do škol. Uvidíme, jak bude proces pokračovat tento týden a hlavně okolo 10. 12., kdy by se měly projevit následky připravované další serie rozvolňovacích opatření.

Buďme nadále ostražití a dodržujme hygienická opatření. Ukažme, že jsme způsobilí chovat se obezřetně a ohleduplně i bez panské knuty nad sebou.

Dozvídám se stále častěji o případech kovidu mezi známými, ti, kteří ho přežili, ho nepopisují rozhodně jako „brnkačku“, někteří v důsledku úmrtí už nic popisovat nemohou. A fakt jich není zanedbatelně. Z jedné rodiny, kterou jsem znal, zemřeli 3 zástupci třech generací v rozpětí od 39 do 74 let, obkladač, který nám obkládal vloni při rekonstrukci domu, už si také nezaobkládá. Bylo mu krátce přes 50.

Zajímavé je, že Čína (PRC) uvedla, že Wuchanská mutace viru není první výskyt nového koronaviru, ale pravděpodobně již jen mutací původního původce, který mohl vzniknout pravděpodobně někde v jiných zemích a uváděná je i Česká republika.

K tomu mám osobní vklad, že opravdu vloni počátkem podzimu alespoň zde v okolí proběhla divná viroza, kterou doprovázely příznaky typu těžkých záchvatů kašle, ztráty čichu, zápalu plic, já osobně měl takřka neovlivnitelný zánět vedlejších nosních dutin s poruchou čichu a krvácením z nosu. U nás tím postupně prošla celá rodina, v okolí se zvýšila nemocnost nejen dospělých, ale i dětí. Trvalo to několik týdnů a jak to přišlo, tak to odešlo. Tedy s vleklými důsledky typu zvýšené únavy, spavosti, různých podivných parestezií apod. Tenkrát se to bralo jako „viroza“, o nějakém zvláštním původci se nemluvilo, asi se ani nezkoumal. Takže to, že ve Wuchanu narazili z „pilnosti“ na to, že je to nový specifický virus , a že to může být mutace viru již stávajícího, nepovažuji za nemožné. Argumentace, kterou uvádějí, je logická.

Ikdyž co je logické a prokazatelné ve světě, kde se dá virtuálně vytvořit jakýkoli důkaz, který je od pravého nerozeznatelný? Žijeme v divném světě, kde je pravdy a jistoty daleko méně, než kdykoli předtím.

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Je kovid Made in PRC? (koronareport 39. týdne)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek