Jak se rýmuje mandelinka bramborová a pistole Luger P08 Parabellum

26.10.2015 13:49

aneb "Mandelinka bramborová přeletěla přes hory, neměla  kam usednouti, usedla na brambory.".
    Kampaň rudé propagandy, kdy potíže zkolektivizovaného zemědělství sváděla lidově-demokratická moc na „amerického brouka“ kterého na naše zcelené lány vysadili američtí agenti, jsem zažil jako dost malé dítě. O pár let později jsem po těchto zcelených lánech běhal s kamarády a z trofejní německé pistole Luger P08 Parabellum  ráže 9 mm, familiérně nazývané „parabela“ jsme s nevalným úspěchem stříleli po holubech na drátech vysokého napětí. Jezdil jsem  na prázdniny do míst, kudy na konci II.světové války probíhala demarkační čára mezi západními Spojenci a Sověty a o Němci na konci války zahozené zbraně ani 18 let po válce nebyla mezi tamními kluky nouze.
 

Proč o tom píšu?
    Protože v současnosti se vrací onen duch studené války, opět proti sobě stojí Západ a Rusko, opět řádí informační propagandistická válka a opět platí ono přísloví o tom, že pokud chceš mír, musíš se připravovat na válku. Jsem přesvědčen, že světová rovnováha, balancující na jediném bodě, a to na policajtování USA nad celým světem, je velmi vratká. Zvláště, když americká administrativa je taková, jaká v současnosti je. Světový mír musí být založen a stát na osvědčeném principu několika mocností, které jsou donuceny k rovnovážnému míru vzájemným držením se v šachu. Tedy na onom staletími prověřeném principu   „ Chceš-li mír, připravuj válku - Si vic pacem, para bellum!“. Hle odkud plyne název populární pistole parabely.
    USA si myslely a dosudstále myslí, že se jaksi automaticky po rozpadu bipolárního světa stane světovým hegemonem a začalo této situace zneužívat. Není ovšem k údivu, že se mu to po diletantském vedení posledních desetiletí nepovedlo. Svět okolo se vyvíjel a najednou USA kouká, že mu dost ujel vlak. Vyprofilovalo se pár velmocí, které mají své mocenské zájmy a ty se je rozhodly naplňovat. Je to celkem přirozené a normálně myslícímu člověku i pochopitelné.
    USA se nejenže nestává světovým hegemonem, ale právě naopak, postupně se propadá na druhou kolej. Politicky, ekonomicky, ba ani vojensky již nedominuje, takže se snaží  pro zachování tváře situaci zkreslovat alespoň propagandisticky. Tak, jako se komunisté v 50.letech snažili shodit neúspěchy zemědělství na mandelinku bramborovou vysazovanou z amerických letadel na česká pole, snaží se nyní americká propaganda udělat z Ruska krvelačného netvora, který tu ohrožuje ať civilní, tak vojenská letadla Západu, tu rozšiřuje po světě AIDS, poskytuje autobusy migrantům na cestu do Evropy, přesouvá v kosmu své satelity k satelitům americkým, aby je mohlo  postrkovat, a dnes dokonce nacvičuje stříhání podmořských komunikačních linek v několikakilometrových hloubkách oceánů, a to vše za účelem výpadu proti  „svobodnému“světu. To vše pod vedením „šílence“, který podle přes rok starých informací měl do tří měsíců umřít na rakovinu.
    A jestli Rusko nacvičuje postrkování satelitů a stříhání podmořských kabelů, či bombarduje přesně naváděnými bombami a raketami středního doletu z Kaspiku nepřátele v Sýrii, je to pochopitelné. Rusko přes veškeré západní propagandistické pokřivování skutečnosti ukazuje USA a světu, že není papírový drak na hliněných nohách, ale reálná velmoc, jejíž místo na geopolitické mapě světa je nutno brát vážně. A to samé Čína a další země. Nedělají nic jiného než to, na co si USA chtělo usurpovat monopol.
    Situace, kdy  několik výrazných mocností musí dokázat spolu vyjít, a to i metodou vzájemného nátlaku a držení se v šachu, je globálně  daleko bezpečnější, než jeden zpovykaný soběstředný šafář. A je to situace daleko příznivější i pro nás malé státy, které se takto mohou vyhnout nucené vazalské povinnosti k jedinému pánu a získají tím svůj vlastní prostor pro jisté, byť omezené manévrování.


Myslím, že současná diletantská protiruská informační válka jen dále znevažuje kredit Západu. Alespoň u těch, co nepovažují za rozumné a slušné raději lhát s falešným idolem, než připustit pravdu idolem oplivávaného „vyvrhela“. Je na čase si uvědomit realitu a akceptovat ji.


Jirka B.

Diskusní téma: Jak se rýmuje mandelinka bramborová a pistole Luger P08 Parabellum

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek