Go west !

06.11.2017 19:51

Go west !

Ve svatém povolebním nadšení vykřikoval v televizním přenosu jeden z předáků Starostů klišé, že „Česká republika nesmí být nejzápadnější výspou Východu, ale nejvýchodnější výspou Západu !“. Pro mne je takové tvrzení nesmyslem. Jednak je zeměkoule kulatá, tudíž se cestou na západ  posléze dostaneme na východ, cestou na východ se posléze dostaneme na západ  a nadále tvrzení o nejvýchodnější  výspě Západu opomíjí, že východněji než my leží nejen Slovensko, Polsko, pobaltské státy,Maďarsko, ale ještě východněji Rumunsko a ambice na nejvýchodnější výspu Západu si dělá (sic!) i „demokratizující se“ Ukrajina.

Dogma „Go west !“  se nám snaží určitá část politické scény vnutit jako určitý postulát, který je nutný přijmout bezdůkazně a nekriticky.

Pro mne je takové vlezdoprdelistické tlačení „Go west!“ úplně stejné, jako bylo heslo „Se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak!“. A myslím si, že oběma hesly se zaštiťuje stejná skupina lokajských pohunků, kteří si svoji kariéru spojují s poklonkováním a posluhováním momentálním mocipánům.

Nemyslím si, že musíme být čeledí tu Západu, tu Východu. Myslím, že máme dost dlouhou historii a kulturu, abychom  mohli být přesvědčeni, že můžeme žít náš život na svém teritoriu, aniž bychom se šoupali tu na Východ a tu na Západ.

K současnému tlaku „GO west!“, k adoraci západního stylu života bych chtěl jen namátkou připomenout, že například v USA dochází v devíti z každých deseti dnů k masovým vraždám a například střelba do návštěvníků koncertu v Las Vegas se šesti desítkami mrtvých, osm mrtvých zabitých dodávkou na Manhattanu, či 27 mrtvých v texaském kostele je jen špička ledovce z rozmezí posledních přibližně třiceti dnů. Chtěl bych, že v USA kupříkladu je 8% negramotných a od přelomu 60. a  70. let se americká společnost potýká s masovou drogovou epidemií. To pro nás má být vzor zdravé společnosti? Ne, děkuji, nechci!

Chtěl bych připomenout, že příkladem „americké demokracie“ byly například poslední americké prezidentské volby, kdy se obě kandidátské strany osočovaly z nejrůznějších zločinů, aby nakonec nedošlo na žádné žaloby, natož soudy, či potrestání. Z toho pro mne vyplývá, že se nejen veřejně a bezostyšně nejen lhalo, ale zločiny byly buď na jedné, druhé, či obou stranách. Výsměchem demokracii byla i neschopnost poražené strany respektovat výsledek voleb. To pro nás má být ta škola demokracie? Ne, děkuji, nechci!

A příkladem amerického pojetí svobody mají být americké války, které prakticky nepřestaly od II.světové války až dosud a USA je vedou proti jim neposlušným státům po celém světě ? Mnohde v podobě válek „horkých“, v naší bezprostřední blízkosti v podobě uměle vyvolané války „studené“. Ne, děkuji, ale III.světovou válku proto, „aby měli v USA levnější benzín“, opravdu  nechci!

A přejdeme-li z USA do Západní Evropy, zvláště EU, je naše postavení v tomto společenství rovnoprávné? Nebylo celé „nastolování demokracie v postkomunistických státech“ jen záminka pro nastolení hospodářské vazalství, kdy byl zdecimován náš průmysl a zemědělství, abychom se nakonec stali druhořadými nekonkurenceschopnými  odběrately mnohdy šuntozního západního zboží závislými na libovůli západních producentů? Děkuji, ale takové podřadné postavení nechci!

Je Západní Evropa pro nás školou demokracie? Pomineme-li nedemokratický systém EU, bezprostřední ukázkou respektování svobody a demokracie je situace ve Španělsku a Katalánsku, kde je silou potlačováno svobodné rozhodování občanů a volení představitelé Katalánska, kteří respektovali názor většiny, jsou kriminalizováni a zavíráni? Ne, opravdu takovéto pojetí „demokracie“ nechci!

Je pro nás následováníhodný zvrácený útok západního establišmentu proti původnímu evropskému obyvatelstvu a jeho kultuře, jakým je masivní otevírání evropského teritoria migrantům se zcela jinou a původní společnosti nepřátelskou kulturou? Ne, opravdu toto nechci!

Myslím, že těchto pár příkladů stačí.

Stejně, jako jsem nechtěl za socializmu být „Se Sovětským Svazem na věčné časy!“, stejně tak nyní nechci „Go west!“. Nepůjdu ani na Západ, ani na Východ! Chci si tady žít svůj život, který vychází z tisíciletých tradic generací mých předků, které se osvědčily.

Na mne lákání všelijakých multikulti deviantů fakt neplatí: www.youtube.com/watch?v=1wc-AQJ2MYo

Jirka B.

Diskusní téma: Go west !

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek