Budu stručný (Koronareport 45. týdne)

11.01.2021 17:55

Budu stručný (Koronareport 45. týdne)

Nejhorší týden s celkem 88 627 nově prokázanými infekcemi, což je denní průměr 12661 nově prokázaných případů denně, nárůst je oproti minulému týdnu 122,9%, z čehož lze určit R 1,23.

Smrtnost od začátku epidemie u nás se drží stále okolo 1,6%.

Ještě tento týden je výpovědně rozkolísaný, příští už bude validnější.

Vzhledem k množství případů stoupá i počet hospitalizovaných, někde už začíná být problém s volnými lůžky, ale spíše hrozí kolaps péče v důsledku vyčerpání zdravotnických sil.

Zároveň stoupá absolutní počet zemřelých, je napjatá situace s kremacemi, ke slovu přicházejí pověstné externí mrazáky.

Stále probíhají akce nerušující a znevažující protiepidemická opatření a bagatelizující, či přímo znevěrohodňující, či odmítající jak epidemii samotnou, tak opatření, stejně vakcinaci.

Vakcinace nejen u nás, ale i obecně v EU neprobíhá tak, jak by bylo potřeba, jednak nedostatkem vakcin, jednak organizačním chaosem.

V pátek má začít registrace zájemců o vakcinaci u lidí strších 80 let, vlastně první fáze jakéhosi systematického očkování. Uvidíme.

Závěr ? Situace není dobrá, část společnosti je neukázněná, epidemie je zneužívána politicky, ekonomicky i sociálně, vakcinace jde pomalu a spíše propaganisticky, než systematicky.

Ukazuje se, že mnozí ať oficiálně, či neoficiálně angažovaní mají více ambicí, které v současné kritické situaci oportunisticky zneužívají, aniž by měli znalosti, schopnosti, dovednosti a zkušenosti situaci řešit. Také je vidět, že parciální skupiny brání své osobní zájmy bez ohledu na zájmy celku.

Výsledkem jsou tisíce mrtvých, kteří při určité míře uvědomění, zodpovědnosti, znalostí a ukázněnosti vůbec nemuseli zemřít, a to nejen v minulosti, ale i v budoucnosti, neboť epidemie jede s razancí utrženého vagonu a počet mrtvých bude stále stoupat. Jednoduché počty: 1,6% mrtvých z 1000 nakažených je 16, z 10000 je to 160, ze 100000 je to 1600. Možná vašich blízkých, možná i Vás. Náš osud záleží na nás všech. Jeden za všechny, všichni za jednoho!

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Budu stručný (Koronareport 45. týdne)

Prosba

Karel | 13.01.2021

Prosím, ozvěte se na karel.drabek@seznam.cz

Re: Prosba

Jirka B. | 14.01.2021

Zdravím a děkuji za návštěvu zde a kontakt. Už jsem se ozval
Jirka B.

Přidat nový příspěvek