„Běžte domů, Ivani, lezou vám tam Číňani!“

23.10.2015 15:24


jsme skandovali na demonstracích proti okupaci ČSSR v srpnu 1968 v době Ussurijské války v roce 1969. A jako návdavek k tomuto „odporu“ jsme přidávali občasné návštěvy na čínském velvyslanectví, kde jsme natruc „Rusákům“ žadonili o Rudé knížky, odznaky Maa a informační tiskoviny.
    V té době již umíral duch „pražského jara“, na demonstraci 1.května 1969 jsem dostal svoji první ránu obuškem a po každé návštěvě čínského velvyslanectví jsme byli perlustrováni příslušníky VB. Ne v Bubenči, až u Právnické fakulty.
Mezi tím čas trhl oponou a mnohé se změnilo. Rusko a Čína jsou kooperující tak nějak více, či méně státně-kapitalistické světové mocnosti, USA jsou beznadějným dlužníkem, Západem hýbe neomarxismus a islamismus, tam, odkud v době let 60. hrozily rakety Varšavské smlouvy, trčí rakety NATO a lidským právům OSN šéfuje zástupce země, kde se obden popravuje z náboženských důvodů.

    A v této situaci si náš prezident dovolí jet na západním společenstvím nepovolenou návštěvu do Číny. Do Číny, kde nedodržují lidská práva. A ještě přiveze zpět docela slušné obchodní kontrakty.
Fuj, hanba mu. Pořádně mu vykartáčovat kožich ze strany světového společenství a ústy fundamentálního  sunnitského wahabity, momentálně v roli garanta lidských práv OSN a doma pořádně vyvětrat trenýrky partičkou domýšlivých pseudoumělců za potlesku elity kavárenských rozumbradů.

    Střih a o pár týdnů později: Čínský prezident přijel na návštěvu Velké Británie, bydlí v Buckinghamském paláci, vozí ho ve zlatém kočáře a britští politici mají od samého poklonkování na čele silniční lišej. O lidských právech se možná bude mluvit někde na toaletě a hodně potichu a obecně.
    A do pekingské fronty na Si –Ťing- Pchinga se již řadí Hollande a Merkelová. Ale už nebudou první. V Pekingu už byl Miloš Zeman.
Nevím, jestli se s čínským prezidentem sejde i prezident americký. Je možné, že o tuto návštěvu Obama nestojí. To už tak bývá, že nesolventní dlužník se svému věřiteli vyhýbá.

    A zajímalo by mne, jaký postoj zaujme k britské servilitě světová kavárna a zda na Buckinghamském paláci zavlají flanelové dámské spoďáry.
Já vím, že se ve Velké Británii měří na palce a u nás na centimetry. Ale mluvím-li v této souvislosti o dvojím metru, není to o vztahu 1 inch = 2,54 cm.


Jirka B.

Diskusní téma: „Běžte domů, Ivani, lezou vám tam Číňani!“

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek