Až nás půjdou miliony (Koronareport 48. týdne kovidové epizody)

01.02.2021 18:54

Až nás půjdou miliony (Koronareport 48. týdne kovidové epizody)

Zatím, co já po začátku kovidové epidemie prognozoval její přechod v normu, bude-li řešena řízeným promořováním a nebude-li pomoženo jinak, např. vakcinací, na září roku 2023, někteří z „odborníků“ prognozovali konec epidemie na čas předvánoční loňského roku, potažmo na jaro letošní. Myslím, že si mohu za svojí prognozou stát a vzhledem k rychlosti vakcinace se doba trvání epidemie sice patrně zkrátí, ale rozhodně ne tak, jak by se mohlo při řádném tempu vakcinace společnosti stát. Ty tehdy slavné „odborníky“ čas zdiskreditoval a smetl do propadla dějin, mne zatím ne.

A nyní k nadpisu. Naráží na jeden nekorektní vtip, kdy přijde Kevin ze „špeciálky“ a říká, že pani učitelka při zpěvu plakala. „A co jste zpívali?“ „Až nás půjdou miliony!“.

No a jelikož se nepodařilo epidemii kovidu potlačit, oslavíme (odhaduji, že ve středu +-) první milion prokazatelně pozitivně testovaných v ČR.

Takže statistika: Ve 48.týdnu kovidové epidemie bylo prokázáno celkem 47140 nově infikovaných, což je denní průměr 6734,29 případů, což je 98,14 % počtu z minulého týdne, z čehož můžeme odvodit reprodukční číslo R=1. Smrtnost s kovidem je 16392 / 9873.29 = 1.66 %.

Epidemie stagnuje, sice neroste, ale ani neslábne. Není se co divit, když se nedodržují pravidla. Mnozí stále nedodržují hygienické zásady z nichž je nejdůležitější distanc, separace a rouška. Místo, aby mnozí lidé trápili svoji mozkovou kapacitu přemýšlením nad tím, jak omezit možnost nákazy, která jevysoce dominantní kapénkovou infekcí, vymýšlejí způsoby, jak obejít „omezující“ nařízení. Sdružují se po kvartýrech, v zavřených hospodách, pod podivným krytím si užívají na horách! S takovým materiálem to mají řídící orgány fakt těžké. Je potřeba si uvědomit, že už „Ustoupit není kam, za námi Moskva!“. Je to válka a má své mrtvé. Nejsou to jen starci a stařeny, nejsou to jen nějací špinaví kázusáci. Jsou to čtyřicátníci, padesátníci, šedesátníci, mezi nimi to smrt spravedlivě rozdává ve všech ekonomických a sociálních třídách podle zásady „jedni jako druzí, sedláci, soudruzi na hřbitově budou spát!“. A těch mrtvých není málo. Je jich dost na to, aby zamíchali statistikou.Už např. jako by „vymřel Benešov“.

Očkování vázne, ukazuje se, že opravdu lidský život není na prvním místě v žebříčku priorit, ale na prvním místě je zisk. S vakcínami se hrají šachy, mění se kvoty i ceny i směr distribuce podle ekonomického přínosu tomu i onomu. EU se opět projevila jako odkladiště neschopných povolných, kteří hrají loutkové divadlo pro stamiliony Evropanů, voděni na nitích loutkovodičů schovaných kdesi za plentou. Zkrátka s vakcinami je to, jak s pomeranči za socializmu před vánocemi. Neuplatíš? Nemáš známého zelináře? Nenakupuješ v Tuzexu, či stranické prodejně Berjozka? Pak se postav do fronty, drž hubu a čekej! Rozdíl je ten, že za socializmu byl očkovacích vakcin dostatek a zadarmo. Tenkrát se vyráběly i u nás a neohrnoval se nos nad těmi sovětskými. Mimochodem, sovětská (ruská) epidemiologie a vakcinologie byla v té době (a patrně i nyní je) na světové špičce a zásadní měrou se v rámci světové spolupráce podílela na celosvětovém vymýcení jediného viru na světě u kterého se to podařilo, u viru pravých neštovic.

Proto mne zaskočila odporná předsudečnost bývalého šéfredaktora Zdravotnických novin a pozdějšího mluvčího ministerstva zdravotnictví Tomáše Cikrta, který o ruské vakcíně Sputnik prohlásil, že by jí neočkoval ani své nepřátele s výjimkou komunistů a o kvalitě vakcíny prý vše vypovídá už jen to, že je ruská. Myslím, že by neměl být tak plný předsudků, zvláště, když se vzhledem ke svému tělesnému hendykepu s předsudky setkával. Mám osobní zkušenost, když jsem pracoval v organizaci, která sídlila ve stejném objektu, kde pan Cikrt šéfoval redakci ZN a občas naše organizace cosi projednávaly. Na jednání jsem většinou chodíval já, neboť někteří pracovníci s panem Cikrtem nechtěli jednat, neboť se stranili jeho tělesného hendykepu.

Takže si pěkně oslavte ten milion a chraňte se !

Zdraví a přeje zdraví

Jirka B.

 

Diskusní téma: Až nás půjdou miliony (Koronareport 48. týdne kovidové epizody)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek