Zpěváci na Pankráci a Hospoda U Plevů

Veronika | 19.07.2022

Ráda bych se přidala do vašeho seznamu zpěváků a muzikantů na Pankráci. Bydlela jsem v ulici U družstva Život, číslo 843/2 až do začátku roku 1970. S kamarádkou Jiřinou Menšlovou, která bydlela za rohem ode mě, jsme vytvořili duo -Veronika Martenova a Jirina Menšlova - a zpívali jsme ve skupině Crystal a Eminent. (Také isem zpívala s Mefistem pod dřívějším jménem Věra Krupařová).

Vzpomínka.
Okna našeho bytu v prvním patře čelila Hospodě U Plevů. Když jsem byla malá, rodiče mě posílali koupit pivo k obědu. Podali mi džbán s vodou, peníze, a papír s receptem, jak to pivo namíchat. Tolik černého, tolik světlého 7% a jiného světlého (%?) piva. Při cestě do hospody jsem pomalu vylévala vodu ze džbánu a kreslila kapající vodou čáry a kruhy – mokré vzory na zemi. Dodnes si živě pamatuji atmosféru hospody: hluk, muži sedící kolem stolů, popíjející pivo, zabalení v oblaku modrého cigaretového kouře.

Když jsem po mnoha letech přijela do Prahy za nemocnou maminkou, šla jsem něco koupit do hospody U Plevů. Nemohla jsem tomu uvěřit! Stejní muži seděli na stejných místech u stejných stolů a pili pivo. Bylo to, jako by se tam čas zastavil...

Přidat nový příspěvek