Re: Jirko B.

Jirka B. | 19.09.2017

Dobrý den, paní Jarko,
na Vaši otázku, jak vím, komu věřit, Vám odpovím takto: Nejde o to komu věřit. Je potřeba mít znalosti, zkušenosti, informace z mnoha různě zaměřených zdrojů a na základě toho všeho provést svoji analýzu problému a jeho syntézu k utvoření si vlastního názoru na daný problém. A tento názor si nadále zpětně ověřovat retrospektivně v průběhu času a podle toho posuzovat validnost původního závěru. Buď sedí, nebo je potřeba názor korigovat a z diference se poučit pro budoucnost. Příklad: Byla majdanská revoluce v Kyjevě spontánní, nebo provokovaná někým? Od jisté a brzké doby jsem nabyl přesvědčení, že je vyprovokovaná uměle. Myslíte si, že je možné, aby se cca deset tisíc lidí trvale několik měsíců samo udrželo na jednom náměstí? Deset tisíc lidí sní denně 15 tun potravin, vypije25 000 litrů nápojů, vyprodukuje 25000 litrů moči a 10 tun fekálií. Spálí tuny dřeva a tuny pneumatik, potřebuje papír na toaletu i na plakáty, kamení na házení, klacky a molotovovy koktejly na bití policistů. Toto množství zboží a materiálu je potřeba přivážet a odvážet, což vyžaduje stovky jízd nákladními automobily. Myslíte, že těch pár měsíců jídlo a pití vařily babky demokratky ze svých důchodů? A i kyby, tak na čem? Že náklaďáky poskytli bezplatně ukrajinští autodopravci? Myslíte, že tajemní střelci do davu byli jednotlivci, kteří se náhodou koordinovali, vzali si doma ostřelovačské pušky a jen tak nazdař bůh stříleli pro radost? Odpovězte si kriminalistickou a právnickou poučkou "komu ku prospěchu"? Jasno mi bylo, když "revolucionáři" otevřeli vládní sídlo a vpustili tam dav, aby vzbudili závistivou nenávist, když státní majetek vydávali za majetek Janukovičův? No a postupem času se celá organizace majdanu a jeho financování ukázala v podstatě přiznanou prací USA a EU (Západu). Nešlo o demokracii na Ukrajině, ale jednak o vydrancování nového trhu, ale hlavně o vyvolání krize na ruských hranicích, neboť je potřeba prodat staré americké zbraně. O tom svědčí 3x dražší americké uhlí, které se dováží přes půl světa, zatím, co donbaské a ruské uhlí bylo 3x levnější a prakticky v sousedství a přesunutí amerických vojenských kontingentů na ruské hranice od Rumunska po Estonsko, zmilitarizování celé oblasti a trvalé udržování krizové situace. Upozorňuji: Rusové nejsou v Mexiku a Kandě, ale Američané mají vojska na ruských hranicích. A to jsou neoddiskutovatelné fakty. Chytrý si z toho závěr udělá.
No a jak se dostali ruští špioni na americkou zákldnu? Asi tam pro autentičnost prostředí najala americká armáda ruskojazyčné komparzisty, aby hystericky ječeli a pro špiona asi není problém se na takovou roli nechat najmout. Ale to je jen moje představa, jak se tam mohli špioni dostat. Třeba to vynesl nějaký mariňák. Vždyť američtí vojáci jsou většinou ti méně úspěšní, kteří si vojenskou karierou chtějí vylepšit mindráky, získat body pro studium, podívat se za hranice kukuřičnývh polí Iovy, nebo si něco vydělat. Tak proč by něco Rusům neprodali. To také může být cesta, ne?
A k těm větám pod klipem: Co je na tom propagandistické, když člověk sám vidí, že nácvik osvobozování ukrajinské vesnice pomáhá naladit americkou armádu na boj proti nepříteli. Proč by to divadlo jinak dělali?

Přidat nový příspěvek