Nepřipadám si jako závislák nikde, ani na BB

BLANKA | 23.12.2016

Dobrý večer pane Buzický,
nenapadlo mně, dokud na to pan Pepe neupozornil, že zde naleznu trefně okomentovaný konec BB. Působila jsem na BB poměrně krátce - od března 2013 - společně s mou přítelkyní Annou. Byla to má první publikační činnost v životě a BB nebylo špatné místo, kde si to odzkoušet. Téma mého blogu - převažující klasická hudba - bylo totiž tak úzké, že jsem si zpočátku nebyla jistá ničím. A myslím, že jsem za celou tu dobu byla z tohoto hlediska úspěšná - tedy připadala jsem si tak vnitřně a na tom přeci autorovi záleží, pokud nepíše pro slávu či na odiv. Tomuto prostředí vděčím za mnohé, hlavně za několik lidí, které dnes počítám mezi své dobré přátele - a to není vůbec málo. Situace na BB se bohužel, už skoro rok horší měsíc od měsíce. Já myslím, že vydržím dost, ale poslední čtvrtletí jsem se rozmýšlela také, jestli nakonec přeci jen neodejdu. Moc se mi nechtělo přesně z důvodů paní Jarky. Taky nejsem z těch, kteří před problémy utíkají. To bych mohla až do smrti jen utíkat. Nejvíc mě ale kupodivu nerozčílilo, že BB končí, ale jakým způsobem. Mlhavě formulované "technické důvody", řešení archivace - pouze článků (a co diskuse?) a pouze na rok (a co pak?) a koruna všeho - dají to oficiálně vědět DVA KALENDÁŘNÍ DNY před ohlášeným uzavřením otiskování článků. Považuji to od Lidovek za nehoráznost první třídy a měli by se stydět. Krajně nevychované. Autorům, kterým opravdu záleží na jeho čtenářích, tak téměř berou možnost, včas je přesměrovat jinam a dokončit své dílo tak, jak je ve světě všeobecně slušné - rozloučením se všemi. Když toto provedou ještě poslední týden před Štědrým dnem, kdy má každý fofry v soukromí, pak je to neomluvitelné.
Pane Buzický, nebyla jsem na BB v dobách, kdy jste s nimi měl konflikty Vy. Já psala možná na tak pro ně nezajímavé téma, že jsem jich moc neměla. Mrzí mě, že se děly věci, jako šmírování autorů i diskutérů v soukromí a pak se vytahovalo to, co se vyslídilo v diskusích, když docházely argumenty. Ale ruku na srdce, pokud o mazání příspěvků nerozhoduje autor, ale admini, tak se toto děje občas na každém blogovém portálu. Pokud však o mazání rozhoduje výhradně autor, téměr se vytratí možnost účinné kritiky jeho samého. Pak je to óda na sebe. Zvažuji že zkusím IDNES, protože mě moje blogování baví a své čtenáře mám ráda. Uvidím. Teď, když vím kam, asi sem zaskočím častěji.
Ráda bych Vám popřála, aby Vaše soukromé obavy nedošly k nejhoršímu, naději a štěstí v novém roce 2017, ale hlavně zdraví. Krásné vánoce a jsem ráda, že jsme se potkali, sice zřídkakdy, ale vždy korektně. Zdravím.

Přidat nový příspěvek