Re: Re: Re: Re: K předchozím příspěvkům

Jirka B. | 26.01.2016

Přání být pro lidi kolem "dobrým andělem" je pro mne poněkud křečovitá touha frustrovaného člověka. Něco z kategorie "Nechci slevu zadarmo!",či "Šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí!".
Myslím, že cíleně se za každou cenu a za každé situace usilovat o roli dobrého anděla, je křeč, která je opravdu hodna titulu dobrosera, ze kterého přece musí dobro prýštit všemi póry. Ne nadarmo se říká, že cesta do pekel je lemovaná dobrými úmysly.
Mně stačí snažit se být slušným, poctivým, spravedlivým člověkem, který se ke slušným chová slušně, k potřebným potřebně a ke zlu tak, jak si zaslouží, tedy tvrdě .
Někdo, kdo otvírá dveře zakuklenci , který sekyrou rozbíjí dveře jeho domu s pocitem, že je jeho povinnost dostát pověsti "dobrého anděla" a při "otevírání dveří" mu pomáhat, není pro mne úctyhodný člověk, ale velmi nebezpečný a nepochopitelný hlupák. A zvláště, když ty dveře, které s touhou být všemi považována za "dobrého anděla", chrání nejen Vás a Vaše blízké, ale i mne , moji rodinu a mé blízké.

Přidat nový příspěvek